המרכז לטיפול

בהפרעות חרדה ולחץ

054-499-9044

Gadot image

התמודדות עם הפרעות שינה

רוב האנשים אשר חווים רמה מסוימת של מתח ו/או חרדה באופן יומיומי מדווחים כי הם חווים בנוסף גם הפרעה כלשהי בשינה. כ-30% מהישראלים סובלים מנדודי שינה. אלה מתבטאים בשינה לקויה, קשיים בהירדמות, יקיצות מרובות במהלך הלילה המלוות בקשיים להרדם שוב, יקיצות בוקר מוקדמות וחוסר יכולת להרדם שוב.

נדודי שינה כרוניים גורמים לעייפות, ישנוניות במשך היום, שינויים וקשיים במצב הרוח כמו עצב, חרדה ועצבנות, בעיות ריכוז ובעיות בזיכרון, תסכול ופחד מחוסר היכולת להירדם וחוסר השינה. במקרים רבים הקושי להרדם קשור לעוררות יתר. הפרעות בשינה אף עשויות לגרור אחריהן סיכון מוגבר למחלות כרוניות כמו מחלות לב, השמנת יתר, סכרת ועוד. כמו כן, הפרעות בשינה גוררות הגברה של עומס הסטרס ולכן יוצרות מעגל קסמים בעייתי.

אימון ביופידבק הינו יעיל ביותר על מנת לרכוש יכולת משופרת לשליטה ברמות העוררות הגופנית המוגברת דווקא בשלב בו יש צורך בהפחתתן. בעזרת טכניקות מתחום ה-CBT ניתן לשפר את תבנית השינה הלקויה לרכוש הרגלי שינה נכונים יותר, להפחית את מתח הציפייה והנטייה לחשיבה דאגנית, אשר משפיעים לרעה על היכולת להירדם.

מחקרים רבים שנעשו ברחבי העולם ב- 20 השנים האחרונות, מצביעים על כך ש CBT לבדו הינו טיפול יעיל ביותר באינסומניה ושהשפעתו טובה יותר מזו של טיפול תרופתי במצבים של אינסומניה כרונית. כמו כן נמצא שהוא טוב למניעת השנות הבעיה בניגוד לטיפול תרופתי שהוא בעל השפעה חולפת.